De factsheet ‘Arbeidsmarkt & Economie Amsterdam’ is speciaal opgesteld voor werkgevers maar ook voor andere professionals die zich bezighouden met de stedelijke en regionale arbeidsmarkt. Deze kernachtige informatie kan u mogelijk ondersteunen bij de formulering van het eigen arbeidsmarktbeleid voor uw bedrijf of sector. Als werkgever heeft u immers ook te maken met de aansluiting tussen vraag (banen) en aanbod (werknemers).

Snel een beeld van de regionale arbeidsmarkt
In de factsheet vindt u de belangrijkste facts and figures over de Amsterdamse economie en arbeidsmarkt. Zo ziet u welke sectoren de meeste banen leveren, wat het opleidingsniveau is van diegenen die in de stad werken en welk type dienstverband Amsterdamse werknemers hebben: vast, flexibel of zelfstandig. Ook treft u een prognose aan van de verwachte vraag naar werknemers in de komende jaren in de Metropoolregio Amsterdam, uitgewerkt naar sector en opleidingsniveau.

We hebben voor de factsheet dankbaar gebruik gemaakt van belangrijke ‘leveranciers’ van arbeidsmarktinformatie zoals Bureau Onderzoek en Statistiek Gemeente Amsterdam, Economische Zaken Amsterdam, de Kamer van Koophandel Amsterdam en SEO Economisch Onderzoek.

Vragen
Uw vragen of opmerkingen over de factsheet ontvangen wij graag: bel ons op 0800 525 2525 of stuur een mail. Neemt u ook vooral contact met ons op als u op zoek bent naar andere informatie over arbeidsmarkt en economie in Amsterdam en regio. Wij adviseren en ondersteunen u hierbij graag!

Klik hier om de factsheet te downloaden.