11 kandidaten uit de Social Return doelgroep zijn gestart met de opleiding tot salarisadministrateur bij het Re-integratiebedrijf Amsterdam op de Laarderhoogtweg. Dit is tot stand gekomen door een samenwerking van het Stedelijk Projectbureau Social Return met Re-integratiebedrijf Amsterdam, e-HRM dienstverlener Raet, opleidingscentrum 2Xplain en het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam.


Social Return

Het samenwerkingsverband is op basis van de Social Return verplichting die Raet heeft in het kader van de aanbesteding Salarisverwerking. Elke maand verzorgt Raet voor de medewerkers van de Gemeente Amsterdam de salarisberekening. Door 11 mensen uit de Social Return doelgroep op te leiden tot salarisadministrateur vult Raet haar contractuele verplichting in die gekoppeld is aan deze aanbesteding.


Opleiding van start

De afgelopen weken heeft Raet samen met het WSP selectiegesprekken gevoerd met tal van potentiële cursisten. De kandidaten die door zijn, worden het komend halfjaar in 16 lessen klaargestoomd op het gebied van salarisadministratie.

Tot de lesstof behoren bijvoorbeeld arbeidsrecht en het berekenen van loonheffingen. Vandaag is de eerste lesdag ingeluid met een korte toespraak van Yoeri van der Lugt, directeur bij het Re-integratiebedrijf Amsterdam, waarin hij het belang van deze opleiding voor de kandidaten benadrukt.


Sociaal rendement

Deze investering in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt leidt niet voor iedereen direct naar een baan, maar wel krijgen de kandidaten broodnodige kennis die noodzakelijk is, wanneer zij zich in hun toekomstige werk willen specialiseren in salarisverwerking. Voor twee kandidaten die de opleiding succesvol afronden, ligt er een baan voor een halfjaar bij Raet in het verschiet. De rest komt door middel van de opgedane kennis weer een stukje dichter bij de arbeidsmarkt. Zo wordt hoe dan ook sociaal rendement behaald.


Raet

Raet zelf is te spreken over de samenwerking. Zij geven aan trots te zijn op de samenwerking met Gemeente Amsterdam in het kader van Social Return en geeft aan zich de komende tijd met plezier te richten op de kandidaten in relatie tot deze opleiding tot salarisadministrateur.

Meer weten over dit project? Bel 0800 – 525 25 25.


Afbeelding: Aangiftesite.nl