Wethouder Van Es ondertekende gisteren het convenant project Sofie. Een initiatief om alleenstaande ouders met een uitkering aan het werk te helpen. Dit gebeurt vanuit een maatschappelijk betrokken samenwerking tussen het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) van de Gemeente Amsterdam en cateraar Sodexo

Waarom project Sofie?
Alleenstaande ouders vormen een groeiende groep in onze samenleving. Een derde van de alleenstaande ouders heeft een bijstandsuitkering en komt in deze economische zware tijd moeilijk aan het werk. Ouders die er, om wat voor reden dan ook, alleen voor staan waar het de verzorging en de opvoeding van hun kinderen betreft. Een taak die soms hun flexibiliteit op de werkvloer in de weg staat. Anderzijds geeft die rol hen vaak ook een schat aan ervaring, kennis en vaardigheden die op diezelfde werkvloer juist van pas komen. Project Sofie brengt daarom vraag en aanbod bij elkaar. De komende twee jaar worden bij cateraar Sodexo 60 vacatures vervuld door alleenstaande ouders uit de uitkering via het WSP.

Betrokken werkgever
Op vijf locaties van Sodexo leren alleenstaande ouders gedurende 3 maanden vaardigheden, waarna bij gebleken geschiktheid een contract volgt. In die periode werken de alleenstaande ouders met behoud van uitkering. Zij voeren alle werkzaamheden uit in het bedrijfsrestaurant, zoals maaltijden klaarmaken, opdienen en uitserveren aan de gasten. Ze helpen bij de kassa en na de lunch zorgen ze ervoor dat de keuken en het restaurant er weer netjes opgeruimd uit zien. Ze werken zowel in de keuken als in het restaurant en met collega’s.

Informatie
Wilt u meer weten over project Sofie? Neem contact op met een adviseur.