Een groene scooter met een grote doos achterop. Op het eerste gezicht niet heel bijzonder. Toch moet deze scooter, met de pakkende naam Hopper, het Amsterdamse openbaar vervoer gaan veranderen. Vanaf vandaag rijden er honderd van deze Hoppers door de stad.

Voorlopig alleen in het centrum, De Pijp, Zuid en rond station WTC. Een ritje met de Hopper kost 2,50 euro. ‘We wilden een tarief voor alle ritjes. Dus geen moeilijk gedoe met zones of meters. Iemand die van Centraal Station naar WTC wil, betaalt dat dus ook’, zegt Ruben Beugels, initiatiefnemer van het project.

Het idee achter de Hopper is dat het openbaar vervoer in Amsterdam een stuk efficiënter kan. ‘Over de grachten gaan geen trams en wie snel van A naar B wil, is aangewezen op een taxi. En dat is vaak ook gedoe’, zegt Beugels. De Hopper moet in het gat springen dat zit tussen het openbaar vervoer, de ov-fiets en de taxi.

Het concept is simpel. Wie met de Hopper wil, heeft een aantal mogelijkheden, er een aanhouden op straat of er een bestellen via het 0900-nummer, de website of de app. De app heeft ook de mogelijkheid om real time te zien waar de Hoppers rijden.


Bron: Parool ‘Hopper introduceert OV-scooters in Amsterdam’