Kimmo Jacobs is People & Development manager bij het Conservatoriumhotel aan het Museumplein in Amsterdam. Het Conservatoriumhotel is 19 december 2011 open gegaan en is onderdeel van The Set, dat is een collectie van drie luxury lifestyle hotels in Europa. “Om hier te kunnen werken moet je flexibel zijn en tegen verandering kunnen, we zijn continu in beweging en volop in ontwikkeling.” Kimmo vertelt over het hotel, het personeel en het WSP.

Duurzaamheid en local community
“Wij werken graag met de local community, mensen uit de stad, daarnaast vinden wij het belangrijk dat je duurzaamheid in je eigen omgeving behoudt. Je hebt het over duurzaamheid als je mensen aan het werkt kunt helpen, kunt krijgen en aan het werk kunt houden. Daar past het WSP goed binnen”, zegt Kimmo. Ze vervolgt: “Wij kijken niet naar het feit of mensen die bij ons willen werken vanuit een baan komen of werkloos zijn, dat kan iedereen namelijk overkomen in deze economische tijd. Voor ons is dat geen issue, het gaat ons om de instelling van iemand, of iemand wil leren en bijvoorbeeld tegen verandering kan, enzovoorts. Wij kijken echt naar de persoonlijkheid en passie, de achtergrond is niet belangrijk.”

Echt willen werken
“Ik zou collega’s in de branche aanraden om gebruik te maken van het WSP. In de hotellerie werk je vaak met uitzendbureaus, die leveren personeel dat meteen beschikbaar is, maar ze zijn wel duurder en de mensen zijn niet per se meer gemotiveerd om iets te doen. Wij merken dat je bij het WSP ook mensen krijgt die meteen beschikbaar zijn. Wij nemen de moeite om daar ook uitgebreid mee te praten, net als met onze uitzendkrachten. Dan ga ik liever met het WSP in zee omdat ik weet dat ik mensen krijg die bij ons willen werken. Uitzendkrachten zullen misschien weer eerder weggaan.”

Snel en kundig
Kimmo is blij met de snelheid waarmee het WSP personeel levert en dat ze ook goed matchen: “Wat ik heel erg prettig vind, is dat er ongelooflijk snel gereageerd kan worden. We hebben soms wat gekke banen, we hadden mensen nodig die tijdens onze verbouwing konden controleren of alles comfortabel bleef voor de gasten. We wilden geen bouwvakkers, want daar moesten ze juist ook op toezien. We kregen binnen één dag tien cv’s doorgestuurd, daarvan hebben we er vier uitgekozen en die zijn alle vier aangenomen. Keurige, goed opgeleide mensen. Maar ook voor functies met specifiekere eisen worden goed matchende personen aangedragen, niet gelijk tien, maar wel goed geschikt. Een van de eerste medewerkers die we aannamen was van het WSP en die werkt hier nog steeds!”