Monique Volbeda (42), maakte tien jaar geleden de overstap van verpleegkundige naar de ICT-branche, en werkt sinds twee jaar bij het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam. Inmiddels is zij daar teamleider Customer Support ICT. In die functie kreeg zij te maken met de dienstverlening van het WSP. Dat beviel goed. Met een Proefplaatsing nam zij een medewerker uit de uitkering in dienst. Nu heeft hij een jaarcontract.

Een beperking is geen belemmering
Monique: “Ik heb bewust gekozen voor een ICT-functie binnen de zorg. Als teamleider Customer Support ben ik verantwoordelijk voor de servicedesk, accountbeheer en applicatiebeheer. Samen met een groep van 25 medewerkers zorgen we ervoor dat de applicaties die draaien in het ziekenhuis in de lucht blijven.” De medewerker die zij via het WSP aantrok als ICT-medewerker is zeer slechthorend. Dat was voor Monique geen beletsel: “Een beperking is bij ons geen belemmering. We hebben met een paar kleine aanpassingen veel mogelijk gemaakt. Bovendien kan hij zich per mail heel duidelijk uitdrukken in taal. Wij zijn tevreden over hem en we hebben hem een jaarcontract aangeboden als ict-medewerker.”

Samenwerking met WSP
Monique is zeer tevreden over de dienstverlening van het WSP: “Ik heb de samenwerking als positief ervaren. De accountmanagers zijn duidelijk in wat ze willen. De zes maanden van de Proefplaatsing gingen snel om, en toen werden we geconfronteerd met dat de medewerker weg moest, als we hem geen contract aanboden. Dat wilden we niet, maar een jaarcontract kon ik niet zo snel regelen. Ik kon wel een toezegging doen. Het WSP regelde toen dat hij nog drie maanden kon werken op de huidige basis. Die flexibiliteit vond ik prettig, want anders had ik hem misschien los moeten laten. De tussentijdse evaluaties en de nabegeleiding waren goed. En ook informeerde het WSP ons over de mogelijkheden om hulpmiddelen in te zetten.”

Enorm gedreven

Monique vertelt dat deze eerste ervaring naar meer smaakt. “Dit was de eerste medewerker die we via het WSP in dienst namen en het was meteen een succes. Dit mag wat ons betreft een vervolg krijgen, en zien we mogelijkheden voor andere werkzoekenden met een uitkering. Je ziet dat de mensen enorm gedreven zijn om aan het werk te gaan.” Niet alleen dat is reden voor Monique om zaken te doen met het WSP: “Ik vind het ook een maatschappelijke plicht van bedrijven om aan dit soort zaken mee te werken. Om de medemens die wat moeilijker aan een baan komt, een normale kans te geven. Om niet alleen te kijken naar de dingen die ze niet kunnen, maar juist kijken naar wat ze wel kunnen.”