‘We krijgen het steeds drukker en de opdrachten worden steeds groter. Dan moet je wel taken overdragen aan anderen’, aldus Sahin Akcay van Tint Totaal.

‘Toen we begonnen deden mijn broer en ik alles. Klanten bellen, administratie, factureren en dan ook nog het productiewerk. Nu doet Carolien daar een deel van en kunnen wij meer tijd aan onze klanten besteden’, vertelt Sahin Akcay. Tint Totaal kent Pantar Amsterdam vanaf 2009. Via accountmanager mevrouw Herber is Carolien vorig jaar als receptiemedewerker aan de slag gegaan. Carolien ontfermt zich over de receptie en doet daarnaast licht administratief werk. Langzamerhand krijgt ze meer vertrouwen en ook meer verantwoordelijkheden.

Tint Totaal is gestart in oktober 2008. ‘De eerste drie maanden waren erg moeilijk. Het starten van een bedrijf in een periode van recessie is misschien ook niet het meest voor de hand liggende moment. Mijn broer en ik zijn samen begonnen en hebben een paar keer op het punt gestaan de handdoek in de ring te gooien. We hebben heel hard aan acquisitie gedaan met folders en bellen. Gelukkig ging het vanaf februari 2009 steeds beter. De zomer kwam eraan, en de mensen wilden weer getinte ramen. Dat heeft ons enorm geholpen’, vertelt Sahin.

Aanvankelijk waren bestikkeren en raamfolie aanbrengen de voornaamste producten, maar inmiddels is dat uitgegroeid tot een scala aan andere producten, zoals binnen- en buitenreclame. ‘We zijn altijd bezig beter te worden. We willen onze klanten graag goed adviseren. Luisteren is heel belangrijk.’, benadrukt Sahin. ‘Het kan best zijn dat een klant iets duurs wil, wat net zo goed veel goedkoper opgelost kan worden. Als dat zo is vertellen we dat, want we willen graag tevreden klanten die anderen naar ons toesturen en zelf ook terugkomen. We vinden het daarom belangrijk dat we een klantvriendelijke receptioniste hebben. Carolien heeft vanaf 1 mei een contract gekregen voor 6 maanden’.

Foto: Dutchlabel