De horeca werkt! verbindt Amsterdamse werkgevers en werkzoekenden

De horeca werkt! is een driedaagse ontmoeting tussen werkgevers uit de horeca en werkzoekenden met een uitkering. Doel: zoveel mogelijk succesvolle matches te maken en zoveel mogelijk vacatures te vervullen. Deze eerste editie richt zich uitsluitend op de hotels in de stad. 27 hotels met samen 100 vacatures, en meer dan 120 werkzoekenden doen mee. De horeca werkt! is opgezet door Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Werkgeversservicepunt (WSP) Groot-Amsterdam.

Programma
Tussen 12 en 14 juni volgen werkzoekenden masterclasses van ervaren hoteliers, bezoeken zij hotels en hebben meteen speeddate-sollicitaties met werkgevers. De driedaagse wordt op donderdag afgesloten door de Amsterdamse wethouder Werk, Inkomen en Participatie Andrée van Es. De wethouder woont een rondleiding en een speeddate bij en zet daarna de deelnemende werkgevers in het zonnetje tijdens de afsluitende borrel.

Matching
KHN en het WSP hebben zich voor De horeca werkt! ten doel gesteld minimaal de helft van de 100 vacatures te vervullen. Uiteraard staat de matching tussen hotels en werkzoekenden met een uitkering ook na De horeca werkt! niet stil.

In de nabije toekomst benaderen KHN en het WSP andere sectoren binnen de horeca, zoals de restaurants en fastfoodketens, om de goede samenwerking te continueren en de horeca in Amsterdam te helpen met hun personeelsvraag.

Zie voor meer informatie over het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam www.wspgrootamsterdam.nl. Het WSP Groot-Amsterdam is een samenwerking tussen UWV WERKbedrijf, Pantar Amsterdam, AM-Groep en de gemeenten uit de regio Groot-Amsterdam.

Zie voor meer informatie over Koninklijke Horeca Nederland www.khn.nl.

Meer informatie
Neem voor het volledige programma van De horeca werkt! of bij vragen contact op met Toeska Renier, regiomanager Amsterdam Koninklijke Horeca Nederland: t.renier@khn.nl, 06-5368 3078 of Jiska Bours, communicatieadviseur Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam, 06-5380 7101.