Hoe leuk is het als je gevraagd wordt om een blog te schrijven over het project Hospitality waar ik leiding aan mag geven. Toen ik eraan begon was deze branche relatief nieuw voor me. Ik realiseerde me dan ook dat dit project alleen succesvol zou worden als ik de juiste mensen om me heen zou verzamelen, en dat lukte. Geflankeerd door Denise van den Hooven (senior accountmanager), Lariesa Bierenbroodspot (accountmanager), Rien den Boesterd (senior adviseur werkgeversdiensten) en Pieter Wallinga  (adviseur) trek ik elke dag ten strijde om werkzoekenden met een uitkering met succes te koppelen aan werkgevers in de hospitality-branche. Een branche waar heel veel energie inzit en waar veel betrokken spelers op de markt graag een ambassadeursrol willen vervullen. En dat is wat je wilt als projectleider.

Hoofd- en bijzaken
We zijn in het project bedacht op alles wat ons kan helpen om werkgevers nog beter van dienst te zijn. Iedere dag beleef ik situaties waarin hoofdzaken de bijzaken blijken te zijn en omgekeerd. Ogenschijnlijk details, rumoer in de wandelgangen en terloopse opmerkingen van toevallige passanten, de bijzaken, geven soms boeiende inzichten die verborgen blijven bij de grote verhalen, de mooie presentaties en de uitspraken van hoofdrolspelers. Inzichten die we kunnen gebruiken om onze dienstverlening te verbeteren. Het team is dan ook bezig om ook bijzaken te belichten en daardoor de hoofdzaken te beïnvloeden. Passanten zijn daardoor soms de hoofdrolspelers en hoofdrolspelers soms de passanten.

De horeca werkt!
Deze periode staat bol van het organiseren van ‘De horeca werkt!’, een week in juni waarin we werkzoekenden en werkgevers op een pragmatische manier aan elkaar koppelen. Bedrijven laten zien hoe het werk op hun werkvloer er uitziet en potentiële werknemers stellen zich in speeddates aan werkgevers voor.  Een nieuw idee? Welnee, maar wel een leuk idee.

Samen met Koninklijke Horeca Nederland willen we werkgevers inspireren om mee te werken aan deze week. We willen veel werkgevers mobiliseren om tijdens deze week mensen in een uitkeringssituatie en bedrijven kennis met elkaar te laten maken. Op de eerste dag hebben zich al zeventien werkgevers gemeld…. Dat geeft een gezonde druk, falen is geen optie.

 

Marco Webeling
Projectleider Hospitality