Bent u ondernemer, doet u of wilt u zaken doen met de Gemeente Amsterdam? Bij een aanbesteding vanuit de Gemeente Amsterdam kan een Social Return verplichting van toepassing zijn.


Bent u hierin geïnteresseerd?
Meld u dan aan voor het Congres Social Return on Investment op 21 maart 2012.
Het congres vindt plaats in het CCC en start om 13.00 uur.  Het uitgangspunt van het congres is Social Return on Investment in Amsterdam: hoe kunnen we het samen beter doen?


Voor wie is het congres?
Het congres is bedoeld voor ondernemers, diensten, stadsdelen, overige bestuurlijke organisaties en andere partijen die geïnteresseerd zijn in het onderwerp.


Workshop voor werkgevers
Speciaal voor werkgevers met interesse voor en/of ervaring met Social Return is er een speciale Workshop: ‘Social Return en de rol van het Werkgeverservicepunt Groot Amsterdam’. Hier gaan we in op de rol van het WSP, wie zijn er bij betrokken en wat kan het WSP in het kader van de invulling van Social Return betekenen voor leveranciers/werkgevers.

Maar ook de andere kant: hoe kijken leveranciers aan tegen de wijze waarop Social Return nu in de praktijk van alle dag wordt ingevuld, komt aan de orde.


Wat is Social Return?
De Gemeente Amsterdam kent sinds begin 2008 het instrument Social Return. Dat houdt in dat de gemeente sociale voorwaarden stelt aan bedrijven en instellingen die tegen betaling diensten, werk en goederen leveren. Deze opdracht wordt meestal via de afdeling Inkoop op de markt gezet. De mogelijkheden voor het invullen van de sociale voorwaarden en de te behalen resultaten en effecten zijn divers en uiteenlopend.


Stedelijk Projectbureau Social Return
Vanaf 1 april 2011 adviseert en ondersteunt het Stedelijk Projectbureau Social Return zowel de Amsterdamse opdrachtgevers als de leveranciers. Daarnaast verzorgt het bureau ook de monitoring van de Social Return-inspanningen en rapporteert over de resultaten. Social Return is een dynamisch product dat aan ontwikkelingen en groei onderhevig is, hierop moet worden ingespeeld. Voor de invulling van Social Return bestaat geen kant-en-klaar recept. Ervaring leert dat maatwerkoplossingen nodig zijn. Het Stedelijk Projectbureau Social Return anticipeert continu op deze ontwikkelingen, op basis van haar ervaringen en marktconsultaties.


Aanmelden
Voor het programma, locatie en meer informatie over het congres zie: Congres Social Return on Investment. Hier kunt u zich ook aanmelden.