Invulling geven aan de Participatiewet?

WSP weet waar voor u de winst te behalen valt.

25 januari 2017

Werkgevers in de markt- en overheidssector zijn op de goede weg. Meer dan 21.000 banen zijn al gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Een goed moment om ook uw bijdrage te leveren aan de Participatiewet. Want dankzij de opgebouwde ervaringen van werkgevers kunt u nu slimmer en nog beter voorbereid aan de slag.

De Participatiewet is in werking

In 2015 is de Participatiewet ingegaan. Het doel van deze wet is meer banen voor meer mensen, ook voor mensen met een ziekte of arbeidsbeperking.

Reinier Mutsaerts, directeur van BMW Amsterdam, is een werkgever met een sociaal hart. Hij heeft drie medewerkers met een arbeidsbeperking rondlopen op de werkvloer.

De overheid en het bedrijfsleven hebben met dit doel voor ogen de handen ineen geslagen. Samen zullen zij tot 2026 in totaal 125.000 banen realiseren voor mensen met een ziekte of arbeidshandicap. Deze banenafspraak geldt voor bedrijven met 25 werknemers of meer. Heeft de wet betrekking op uw bedrijf, dan kan Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) u helpen.

Ondersteuning door WSP

Werkgevers hebben een actieve rol om mensen met een arbeidsbeperking aan een baan te helpen. U staat er echter niet alleen voor. WSP kan u helpen om te onderzoeken waar in uw bedrijf geschikte taken zijn voor medewerkers met een arbeidsbeperking. WSP ondersteunt u met tools, werving, selectie en aanvraag van subsidies. Waar nodig is er begeleiding op de werkvloer. Onze dienstverlening is geheel kosteloos. Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

 

 

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek om invulling te geven aan de Participatiewet.

Nu aanvragen

De WSP samenwerkingspartners:

AM match
Pantar
Uithoorn
De Ronde Venen
Ouder-Amstel
Haarlemmermeer
Diemen
Amsterdam
Amstelveen
Aalsmeer
UWV
AM match, Pantar, Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, UWV